Rwanda, Kigali 2019

INSIDE INSIGHT RWANDA, by SANDBERG LTD

Et ”Life Mastery Centre” for healing, personlig og professionel selvudvikling for kvinder i Rwanda.


Jeg hedder Johanna Solvejg Juel Sandberg og er uddannet antropolog, specialiseret i globale udviklingsstudier. Jeg er træner i kulturel intelligens og karriere/personlig udviklingscoach, både for lokale og globale klienter i Rwanda. 


På baggrund af mine erfaring fra Rwanda igennem de sidste 7 år søger jeg støtte til at realisere min vision, nemlig at skabe et mange facetteret ”Life Mastery Centre” i Rwanda. Hovedsageligt for kvinder, der kan komme til karrierevejledning, arbejde med personlig udvikling, healing, trauma healing, kropsterapi og få psykosocial støtte.


Missionen er at skabe et helbredende sikkert center, der støtter kvinder til trivsel i deres liv. Hvor de har adgang til en vifte af tilbud fra karrierevejledning, arbejde med personlig udvikling, healing via terapi, trauma healing, kropsterapi og få psykosocial støtte. Samt få mulighed for tilmelde sig en gruppe med fokus på yoga og meditation. Der er evidens for, at specifikke yoga og meditationspraksisser kan reducere stress og være en del af trauma healing (Deirdre Fay 2017). 


I 2013/2014 undersøgte jeg i forbindelse med mit speciale på Aarhus Universitet sammenhængen mellem tillid og sikkerhed i det Rwandiske post-konflikt samfund i samarbejde med Rwanda National Police. Siden 2016 har jeg arbejdet i Rwanda med kvinder i forskellige aldre og på forskellige stadier i deres liv og karriere. 

To ting kommer tilbage i mine samtaler med dem:


· For det første, hvordan klarer du dit arbejdsliv når du er traumatiseret og samtidig gerne vil hjælpe med at skabe morgendagens Rwanda?


· For det andet, hvordan genvinder du tillid til dig selv og til andre. En tillid der hjælper dig til genfinde en følelse af sikkerhed i dit eget liv?


I 1994 oplevede Rwanda et af verdens mest brutale folkedrab, 

mindst 800.000 mennesker blev dræbt, og landet lå derefter i ruiner. Det rwandiske folkemord mod tutsierne har skabt kollektive traumer, og traumerne påvirker alle, plus fremtidige generationer i landet på forskellig vis. Mens landet bliver genopbygget, og folk arbejder intenst for fremskridt, lider mennesker under traumet af deres historie, men hovedsageligt på indersiden. Jeg har med egne øjne oplevet og set, hvordan folkemordet har ført til familietraumer, vold, alkohol- og narkotikamisbrug, udløst af posttraumatisk stress relateret til Rwandas koloni-historie og folkemordet, både i kraft af at jeg er mor til en datter på 17 år med en Rwandisk far og familie og har venner i Rwanda. Jeg har også mødt disse problematikker hos mine coaching klienter, der kæmper med det i deres familier. 

Støt projektet

Donationer til projektet kan indsættes på foreningskonto Reg: 8401 Konto Nr:1586734 i Merkur Andelskasse: Med teksten ”Kvinder i Rwanda”. Alle beløb er velkommen og vil blive uendeligt værdsat og på smukkeste vis omsat.

Mobilpay +4531310719

For mere information kontakt mig på: 

Johanna Sandberg: johanna@sandberg-insideinsight.com / +4531310719 

Det får du

Støtter du projektet vil du blive opdateret via nyhedsbreve og på sociale medier om, hvordan det går fremad med projektet og hvilken betydning det har får. Du vil kunne booke Johanna Solvejg Juel Sandberg til foredrag med særlige rabatter 2 gange om året eller efter aftale til dine lokale netværksarrangementer, når hun er i Danmark. 

Site Content

Mere information

Her 25 år efter folkemordet mod tutsierne forbliver traumehealing et presserende folkesundhedsspørgsmål i Rwanda. I 2015 viste en forskningsundersøgelse foretaget af Interpeace og Never Again Rwanda (NAR), at mange rwandere fortsat oplever vedvarende traumer, hvilket udgør en udfordring for landets udvikling og fred. 

Der er et stort nærværende behov for én til én samtaler, hvor behandlerne har viden om 1st og 2st generations traumer udløst af folkemordet. Derudover, har forståelse for Rwandas kultur- og konflikthistorie, har viden om de personlige- og karrieremæssige udfordringer og det mentale stress folk lever med. Samt, at der bliver skabt et tilbud der imødekommer disse udfordringer og hjælper folk videre. 


Derfor ønsker jeg at skabe et ”Life Mastery Center” hvor den rwandiske borger føler sig tryg ved at bede om hjælp og støtte og vi støtter dem i at skabe et lysere fremtid for dem selv og de kommende generationer. 


I fase et af projektet har jeg selv investeret 200.000 kr. til etablering af en Socialøkonomisk Virksomhed i 2017 og arbejdet på at skabe et kundegrundlag af coaching opgaver. 

Regeringens definition af en socialøkonomisk virksomhed er følgende:

”En privat virksomhed, der driver erhverv med det formål – gennem sit virke og indtjening – at fremme særlige sociale og samfundsgavnlige formål.”

En socialøkonomisk virksomhed er en såkaldt ”not–for–profit” virksomhed, der er kendetegnet ved, at den:

· har et socialt, sundheds- eller miljømæssigt formål

· har et salg af ydelser/og eller produkter

· geninvesterer et eventuelt overskud i virksomheden og formålet

· er organisatorisk uafhængig af den offentlige sektor

· har et CVR-nummer


Nu søger jeg 150,000kr til at opstart af fase 2 til projektet i Rwanda. Beløbet dækker opstartsfasen, dvs. etableringen af et fysisk center, etablering af samarbejde med stakeholders, fundraising til næste fase af projektet og drift i først halvdel af 2020. 

Støtter du projektet vil du blive opdateret via nyhedsbreve og på sociale medier om, hvordan det går fremad med projektet og hvilken betydning det har får. Du vil kunne booke mig til foredrag med særlige rabatter 2 gange om året eller efter aftale til dine lokale netværksarrangementer, når jeg er i Danmark. 


Ønsker du at støtte kan donationer indsættes på foreningskonto Reg: 8401 Konto Nr:1586734 i Merkur Andelskasse: Med teksten ”Kvinder i Rwanda”. Alle beløb er velkommen og vil blive uendeligt værdsat og på smukkeste vis omsat.

Mobilpay +4531310719

For mere information kontakt mig på: 

Johanna Sandberg: johanna@sandberg-insideinsight.com / +4531310719 

image1